Stockholm Capital

Grundades fredag 21 februari 1986
Klubb 23450 - Distrikt 2350 - Charternummer

Stockholm Capital Rotary Klubb

Ursprunglig klubbnamnet Stockhom City Första Frukost RK startade som tisdagsfrukostklubb. 

Under hösten 1985 formade Reino Strandh idén att bilda en frukostklubb. Med hjälp av bl a Rolf Elmfelt, Per Erik Coos, distriktssekreteraren Folke Sigholm och guvernören i distrikt 235, Inge Ahlin, kunde klubben starta med ett första möte den 28 januari 1986. Charterpresident var Reino Strandh.  

Stockholm-City Första Frukost är Rotarys första frukostklubb i Stockholm och Sverige,  vilket det tidigare namnet antyder. Charterfesten avhölls den 27 maj 1986 på Hotel Anglais och för underhållningen svarade Svenne & Lotta. Sedan dess har vi välkomnat fler än 4 000 gäster och till vår stora glädje är många av gästerna ofta återkommande.   

Vi är i dag ca 45 medlemmar som träffas på Scandic Anglais vid Humlegården där vi också har mötts  sedan starten som Rotaryklubb. Vi tillhör distrikt 2350 som är Uppland.   

Våra möten hålls  från den 1 januari 2023 på måndagar kl 7:15. Vi börjar normalt med  gemensam frukost i restaurangen. Mötet startar sedan kl 7:45 i konferensdelen och avslutas kl 8:30.   

Klubbens första gästkort visade Svampen på Stureplan och i ljusreklamen kunde man se klubbens namn. Grafiska profilen - servitören med frukostbrickan - återfanns på den speciella äggkopp som då beställdes från Lindshammars glasbruk och därefter en frukostkopp från Reijmyre Glasbruk.   

Förutom att vi träffar våra klubbkamrater regelbundet och får ett brett nätverk gör vi också gott för andra via olika projekt eller genom att vi ger av vår tid i rollen som t ex mentorer. Rotary International har som motto: Service Above Self, dvs osjälviskt tjänande.   Välkommen att besöka oss!

Medlemmar

Aktiva medlemmar 42
- Herrar 27
- Damer 15
Paul Harris Fellow 13
Gästande rotarianer 0
Hedersmedlemmar 1
Andra kontakter 1

Adress

Scandic Anglais

Humlegårdsgatan 23
11446 Stockholm
Sverige

stockholm-capital@rotary.se

Kontakter